Cees (spreek uit: Kees), die zoon is van Hendrik wiens vader ook Cees heette, is de vijfde generatie schoenmaker.

Van de familiehistorie is helaas weinig bewaard gebleven...

Cees herinnert zich nog wel dat zijn opa in Rossum visserslaarzen maakte. Visserslaarzen waren lieslaarzen die gemaakt werden van klompen of laarzen die een lange schacht kregen.
Bovendien weet Cees nog dat zijn vader in Rijswijk aan de Oranjelaan een schoenmakerij had die wegens expansie ingeruild werd voor een schoenwinkel/schoenmakerij in Geldermalsen. Daar kocht en verkocht Hendrik vd Sluys naast de schoenmakerij ook (nieuwe) schoenen maar dat was eigenlijk niet meer dan een hobby.

In ieder geval werd het schoenmakersvak steeds van vader op zoon doorgegeven zodat Cees' vakkennis op zeer oude leest is geschoeid!

Naast de opleiding van huis uit doorliep Cees bovendien de schoenmakersvakschool waar al snel duidelijk werd dat Cees de zoon van een schoenmaker was en niet loondienst wat de leraren bleek door zijn (hulp)gereedschappen en zijn toen al gedegen vakkennis.

Cees is na zijn opleiding bij zijn vader in het bedrijf gekomen dat toen aan het Hobbemaplein was gevestigd.

In 1991 heeft Cees de ambachtelijke schoenmakerij in de Tasmanstraat 147 overgenomen en heeft sindsdien weinig aan interieur veranderd. Cees houdt van de oudere uitstraling die de zaak heeft...