Het Schoenmakers Gilde keurt op vrijwillige basis schoenmakers. De goedgekeurde schoenmakers voldoen aan de door de stichting opgelegde kwaliteitseisen.Inmiddels zijn meer dan 300 schoenmakers in Nederland goedgekeurd. Voor u als consument, heeft het nu nog meer zin om kwaliteitsschoenen te kopen. U bent immers verzekerd van een deskundige reparatie. Bovendien is het laten repareren van schoenen milieuvriendelijk, omdat uw schoenen langer mee gaan.
De goedgekeurde Gilde schoenmaker wordt regelmatig herkeurd en wordt door de stichting op de hoogte gehouden omtrent een scala van onderwerpen met steeds als uitgangspunt de continuïteit van kwaliteit schoenreparaties.


Hans Kimmel voor gratis voetonderzoek, gedegen schoenadvies en corrigerende- of drukontlastende steunzolen alsmede orthopedische schoenaanpassingen.
Does Shoes
Egbert van der Does is Does Shoes. Does Shoes maakt schoenen voor mensen die zich willen onderscheiden. Voor schoenfetisjisten. Voor artiesten. Voor mannen die genoeg hebben van bruin of zwart, of voor vrouwen die iets fraais aan hun voeten willen. Iets met karakter en oorsprong. Iets tegendraads.

Voor heren zijn er rock 'n roll-punters, of gewoon brogueschoenen, maar dan met een afwijkend kleurtje. Er zijn schoenen met gespen, veterschoenen, maar altijd anders dan anders.

Voor dames zijn er veel ontwerpen. Ze zijn voorzien van (bijv.) kraal- en/of naaidecoraties of fraaie gespen.

Een gekozen ontwerp (pump, sandaal, muil, veterschoen) kan zowel hoog- als laaggehakt gemaakt worden, in een andere kleur of andere gesp. Op verzoek kan zelfs naar een speciale tint gezocht worden.


Een website over schoenveters, waaronder tientallen bindmethodes! (Engels)

steunzolenpraktijk Hans Kimmel